Tojás főzés titka

Tojás főzés titka

Mi a tojás főzés titka? Nagyon sok trükköt lehet olvasni erről az interneten. Az egyik kulcskérdés, hogy hogyan kell elkészíteni a főtt tojást úgy, hogy a végén majd lejöjjön a héja könnyedén.

Tojás főzés titka: pucolhatóság

Mindenki könnyű pucolhatóságra vágyik, nemcsak esztétikai szempontról van szó, hanem a tojás mennyiségéről is. Hiszen nem egy jó helyzet, amikor a tojás harmada a pucolás áldozata lesz.

Milyen titkokat, praktikákat olvashatsz a tojásfőzésről?

  • Vegyük ki előre a tojásokat a hűtőből? Tényleg fontos, hogy szobahőmérsékletű legyen?
  • Nem jó, ha friss tojást főzünk?
  • Mit tegyünk a vízbe? Ecetet, sót?
  • Hogyan hűtsük ki? Hideg vizes tálban? Rakjunk még bele jégkockát is?

Mi a siker titka?

Tojás főzés titka: a valóság

Mindet kipróbáltam a fentiek közül, nálam nem működtek.

Az egyetlen módszer, de ez sem válik be mindig, ha főzés előtt a tojásokat nagyon picit odaütjük a fazék aljához, így apró repedés képződik a héján, ami sokszor megkönnyíti a tojáspucolást, de nálunk ez sem működött 100%-osan. Ha túlzottan megreped, akkor ott ki is fog jönni a fehérje, emiatt nem áll el túl sokáig.

A tojásokat forrástól számított 10 perc után leveszem a tűzről, óvatosan leöntöm róla a forró vizet és kb. 1 percig folyó víz alá tartva hideg vízzel hűtöm. Majd átrakom őket egy hideg vízzel teli tálba, és hagyom teljesen kihűlni.

Tojás főzés titka: a legkényelmesebb megoldás

A kedvenc tojásfőzési trükkömről ebben a cikkben írtam. Jelenleg ezt használom, és a legjobb, hogy így nem is kell pucolni a tojást. Próbáld ki te is! 🙂

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük