Ketogén diéta veszélyei

ketogén diéta veszélyei

Fontos, hogy a ketogén diéta veszélyeivel tisztában legyél. Cikkünk ebben kíván segítségedre lenni. Legfontosabb tanácsunk, hogy mielőtt belekezdenél, kérd ki orvosod véleményét is.

A ketogén diéta kezdeti, átállási időszaka

Az átállási időszakban – amíg a tested hozzászokik, hogy az energiát zsírból szerezze – , előfordulhat egy úgynevezett “keto flu” állapot. Ennek tünete szédülés, fáradtság, ködös elme, fejfájás, hangulatingadozás, erőtlenség, gyengeség, álmatlanság is lehet.

A ketogén diéta veszélyei

Az alacsony szénhidrátbevitelnek köszönhetően csökken és stabilizálódik a vércukorszint. Ezért a 2-es típusú cukorbetegeknek semmiképpen nem javasolt, hogy orvosi konzultáció nélkül belekezdjenek a ketogén diétába, mert a gyógyszeradag módosítása is szükségessé válhat.

Nemcsak a vércukorszint, hanem a vérnyomás is csökkenhet, ezért ha magas vérnyomásra szedsz gyógyszert, mindenképpen egyeztesd orvosoddal, nehogy a gyógyszeradagod túl alacsonyra vigye a vérnyomásodat.

A rostok hiánya miatt elképzelhető székrekedés. De ha rostban gazdag, alacsony szénhidráttartalmú zöldségeket (pl.brokkoli, spárga, káposzta), egészséges zsírokat választunk és sok vizet iszunk, akkor elkerülhetjük ezt a problémát.

Sokakban felmerül a félelem, hogy veszíteni fognak izmaikból, hiszen azoknak szénhidrátra van szükségük.

A nem megfelelő zsírok fogyasztása növelheti a koleszterinszintet is, kockázatot jelenthet a szív- és érrendszerre nézve.

Nem biztonságos a ketogén diéta azok számára, akiknek bármilyen hasnyálmirigy, máj, epe, vese vagy pajzsmirigy problémája van.

További tanácsaink, hogy elkerüld a ketogén diéta veszélyeit:

ketogén diéta veszélyei vigyázz

Fogyassz sok folyadékot, leginkább víz formájában.

Szedj magnéziumot!

Menj rendszeresen vérvételre, hogy lásd, hogyan reagál a szervezeted a ketogén étrendre.

Konzultálj orvosoddal is, mielőtt belefogsz a ketogén diétába és kérd hozzáértő dietetikus segítségét is.

Forrás:

www.thehealthy.com

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük