Ketogén diéta rák

ketogén diéta rák

Ketogén diéta és a rák. Ez a téma sajnos sokakat foglalkoztat. Oldalunk célja információ átadás. De sem dietetikusok, sem orvosok nem vagyunk. Mielőtt bárki belekezdene a ketogén diétába, kérje ki hozzáértő orvos véleményét!

Ketogén diéta rák: Kutatások, diagnosztika

A legtöbb daganatos sejt cukorból szerez energiát, ráadásul rengeteg cukrot felhasznál. Erre Otto Warburg jött rá 1920-ban. Éppen ezt használják fel az egyik diagnosztizálási módszer (FDG-PET) során – amiről egyszer orvos apósom mesélt nekem -, amikor cukor segítségével válnak láthatóvá a ráksejtek.

Ketogén diéta rák: hatások

A ketogén diéta alacsony szénhidrátbevitelt jelent, tehát éppen a cukrot, az energiaforrást vonjuk meg a rákos sejtektől. Ennek hiányában burjánzani, nőni sem tudnak, sőt, kifejezetten gyengülnek.

Ketogén diéta rák: milyen típusú a rák?

Fontos tudnunk, hogy vannak olyan ráktípusok, melyeknél a ketogén diéta csak ront a helyzeten. Ilyen például a vesedaganat vagy a BRAF V600E-pozitív daganatok.

Összességében a ketogén diétát a megszokott kezelési módszerek (például kemoterápia, sugárkezelés) mellett, kiegészítő jelleggel lehet érdemes használni.

Nem győzzük eléggé hangsúlyozni, hogy mindenképpen konzultáljunk orvossal, onkológussal a ketogén diéta megkezdése előtt!

További információ:

YouTube: Logan Sneed csatonája – nála súlyos agydaganatot diagnosztizáltak

Forrás:

podornovakreka.hu – Ketogén diéta a daganatos betegségek terápiájában

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük