Ketogén diéta cukorbetegeknek

ketogén diéta cukorbetegeknek

Ketogén diéta cukorbetegeknek: tudományos vizsgálatok

Folynak a tudományos vizsgálatok a cukorbetegek ketogén diétára való átállásáról. 2-es típusú cukorbetegeket vizsgáltak egy kutatás keretei között 1 éven át. A résztvevők ketogén diétában fogytak és kevesebb gyógyszerre volt szükségük.

A Virta study vizsgálat pedig azért izgalmas, mert hosszabb távon vizsgálja a ketogén diéta hatásait cukorbetegek esetében. Már a 2 éves eredmények is publikálásra kerültek. Erről részleteket itt olvashatsz angolul.

Ketogén diéta cukorbetegeknek: egy sikertörténet

ketogén diéta cukorbetegeknek sikertörténet

Egy hölgy mesél a források között megjelölt cikkben saját útjáról. Azt tapasztalta, hogy a 2-es típusú cukorbetegség kapcsán nagy félreértés az, hogy pusztán fogyással egyszerű kezelni. Ugyanis ő hiába fogyott, nem csökkent ettől a vércukra. Napi 100-110 egységnyi inzulint kellett beadnia magának. Rájött, hogy nemcsak az elfogyasztott étel mennyisége számít, hanem hogy mit eszik, az is.

Az interneten talált rá a ketogén diétára, majd orvosával egyeztetve, folyamatos nyomonkövetés mellett belevágott. 1-2 hónap után javult a vércukra és már csak 75 egység inzulint kellett használnia. 6 hónap múltán a ketogén étrendnek hála elhagyhatta az inzulinozást és a gyógyszeradagját is csökkenteni tudták.

Viszont a csalónapok (nyaralás, baráti és családi események) miatt visszahízta súlyának egy részét, ezért visszatér a diéta alapjaihoz, jobban fog előretervezni és okosan ételeket választani.

Ha 2-es típusú cukorbeteg vagy, mindenképpen orvosi felügyelet mellett kezdj csak bele a ketogén diétába, hiszen nagy körültekintést igényel!

Források:

www.frontiersin.org

www.healthline.com

www.webmd.com

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük